متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/11/23
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

سرفه الرژیک را بشناسیم ...

 

 

آلرژی یا حساسیت می‌تواند به سرفه‌ی مزمنی منجر شود که سرفه آلرژیک نامیده می‌شود. اگر نسبت به بعضی از مواد حساس باشید، ممکن است دائما سرفه کنید.

افرادی که به گرد و غبار، شوره‌ی پوست حیوانات خانگی، گرده‌ی گیاهان، کپک یا سایر مواد آلرژی‌زای رایج، حساس هستند، احتمالا در اثر آلرژی دچار سرفه می‌شوند.

 واکنش‌های آلرژیک از طریق افزایش ترشحات بینی و ورود آن‌ها به پشت گلو باعث خارش گلو شده و به سرفه منجر می‌شوند.

سرفه یکی از علائم آلرژی است. غالبا این مشکل به دلیل پاسخ ایمنی بدن نسبت به یک ماده‌ی آلرژی‌زا و در نتیجه تحریک و التهاب راه‌های هوایی رخ می‌دهد.

برای درمان سرفه آلرژیک در کودکان باید ابتدا علت آلرژی مشخص شود؛

بهترین راه برای درمان سرفه‌ آلرژیک کودکان، حذف منبع آلرژی است.

چنانچه احساس میکنید که کودک در زمان خاصی دچار سرفه، سوزش و قرمزی چشم، آبریزش بینی و اشک میشود، باید نسبت به حساسیت‌های او دقت نمایید. مهم‌ترین عواملی که باعث ایجاد سرفه‌ آلرژیک در کودکان میشوند، گرد و غبار، گرده‌ی گیاهان، حیوانات خانگی و لوازم آرایشی (مانند ادکلن و عطر و …) هستند.

چنانچه کودک به گرد و غبار حساسیت دارد، سعی کنید در اولین قدم به سراغ رختخواب او بروید، چون بیش‌ترین میزان گرد و غبار در منزل، در این محل خواهد بود.

همچنین، نسبت به جارو کردن  فرش، با جارو برقی و کفپوشهای منزل دقت داشته باشید. فرش یکی از اشیاء مستعد جذب گرد و غبار است.

سرفه کودکان معمولاً نشانه این است که بدن کودک شما در تلاش است تا خود را از شر ماده‌ای تحریک‌کننده، از مخاط گرفته تا یک جسم خارجی، خلاص کند.

برای درمان آلرژی از داروهای مختلفی استفاده می‌شود. این داروها به‌طور غیرمستقیم با کاهش ترشحاتی که باعث بروز علائم می‌شوند، سرفه را درمان می‌کنند. بعضی از این داروها را می‌توان بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک تهیه کرد، اما بسته به شدت علائم ممکن است به داروهای قوی‌تر که توسط پزشک تجویز می‌شوند، نیاز داشته باشید.

اسپری‌های بینی و آنتی‌هیستامین‌ها در درمان سرفه‌ی‌ آلرژیک که از درگیر شدن دستگاه‌ی تنفسی فوقانی ناشی می‌شود، مؤثر هستند.

اگر علاوه بر سرفه هر یک از علائم درد یا سفتی قفسه‌ی سینه، مشکل در تنفس، کاهش وزن ناخواسته، سرفه‌ی خونی ، تبی که برطرف نمی‌شود. را تجربه کردید ، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق بروز این مشکل و نحوه‌ی درمان آن مشخص شود.

 

دکتر " سید حسام الدین نبوی زاده"

فوق تخصص آسم و الرژی  کودکان و عضو هیئت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 94810
کلیدواژه